Επίθεση σε ξενώνα στο τμήμα της Καμπούλ που κατοικούν διπλωμάτες πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ βαριά οπλισμένοι αντάρτες και συνέχισαν να πολεμούν τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν δύο ώρες αργότερα.

Πάνω από καμιά δεκαριά εκρήξεις που ακούγονταν σαν να έπεφταν ρουκέτες χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ενώ η ανταλλαγή πυρών συνέχισε μετά τα μεσάνυχτα.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τον ξενώνα ή τους φιλοξενούμενούς του. Σύμφωνα με αφγανικές και δυτικές δυνάμεις ασφαλείας, ο πραγματικός στόχος μπορεί να ήταν ένα σύμπλεγμα που ανήκει σε μια εξέχουσα πολιτική οικογένεια και χρησιμοποιείται από ξένους, ή ένα κτίριο δίπλα στον ξενώνα.

Δεν υπήρξαν λεπτομέρειες για τυχόν θύματα ή τραυματισμούς, ενώ αρχικά δεν στάθηκε δυνατό να βρεθούν αντιπρόσωποι των Ταλιμπάν για δηλώσεις. Όταν έληξε η επίθεση, νωρίς το πρωί, μετά από πολύωρη αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές δυνάμεις οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν δήλωσε ότι οι ισλαμιστές ήταν οπλισμένοι με πυραυλοκίνητο εκτοξευτή χειροβομβίδων και άλλα όπλα. Και οι τέσσερις που επιτέθηκαν είναι νεκροί, ενώ δεν αναφέρθηκαν άλλοι νεκροί ή τραυματίες.