Αμερικανοί και Κουβανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν σχετικά με την επαναλειτουργία των πρεσβειών των χωρών αυτών σε Αβάνα και Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαϊου στην Ουάσινγκτον, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στα πρακτικού χαρακτήρα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επαναλειτουργία των πρεσβειών, πρόσθεσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες από τις 14 Απριλίου όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την απόφασή του να αφαιρέσει την Κούβα από τον κατάλογο με τις χώρες που υποθάλπουν την τρομοκρατία, μία κίνηση την οποία η Αβάνα θεωρούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των πρεσβειών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο κουβανός ομόλογός του Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσαν στις 17 Δεκεμβρίου ότι θα εργαστούν για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, τις οποίες η Ουάσινγκτον διέκοψε το 1961, δύο χρόνια αφότου ο αδελφός του Ραούλ, ο Φιντέλ, ανέλαβε την εξουσία και ξεκίνησε την εφαρμογή κομμουνιστικής διακυβέρνησης.