Θλίψη για τους εκατομμύρια θαυμαστές μιας 15χρονης YouTuber που έφυγε από τη ζωή καθώς πάλευε με την σπάνια ασθένεια του «Μπέντζαμιν Μπάτον». Η Adalia Rose Williams, η οποία ήταν πάντα ανοιχτή με τους θαυμαστές της για το πώς είναι ζωή με μια σπάνια γενετική ασθένεια, άφησε εν τέλει τούτο τον κόσμο σε ηλικία 15 ετών.

Η Williams, η οποία διαγνώστηκε ως μωρό με σύνδρομο προγηρίας Hutchinson-Gilford – επίσης γνωστή ως ασθένεια «Μπέντζαμιν Μπάτον» – πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Instagram.

«Ήρθε σε αυτόν τον κόσμο αθόρυβα και έφυγε ήσυχα, αλλά η ζωή της ήταν μακριά από αυτό», έγραφε η σπαρακτική ανάρτηση, η οποία έχει λάβει πάνω από 714.000 αντιδράσεις, 138.000 σχόλια και 93.000 κοινοποιήσεις. «Δεν πονάει πια και τώρα χορεύει με όλη τη μουσική που αγαπά».

Η οικογένειά της ευχαρίστησε τους πιστούς οπαδούς της μικρής που την «αγαπούν και την υποστήριξαν» και ζήτησαν να σεβαστούν όλοι το οικογενειακό απόρρητο καθώς θρηνούν την απώλειά της.

Πολλοί θαυμαστές άφησαν σχόλια αγάπης και υποστήριξης κάτω από την ανάρτηση, ελπίζοντας ότι «αναπαύεται εν ειρήνη».

«Την αγάπησα τόσο πολύ», δημοσίευσε ένας ακόλουθος από την Ινδία. «Έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς και έχει αγγίξει εκατομμύρια ζωές».

«Μας έμαθε πώς να ζούμε χωρίς περιορισμούς», είπε ένας άλλος.

Το κανάλι της στο YouTube έχει 2,9 εκατομμύρια subscribers

Η Williams, ήταν μία από τις πλέον γνωστές YouTuber παγκοσμίως που έκανε δημοσιεύσεις και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Καταγράφοντας τη ζωή της, έριξε φως στην πραγματικότητα της καθημερινότητας στον κόσμο ενώ αντιμετώπιζε την προγηρία, μια χρόνια, προοδευτική πάθηση με την οποία διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 3 μηνών.

Το σύνδρομο επί του παρόντος στερείται θεραπείας και προκαλεί ταχεία γήρανση, συνοδευόμενη από επιβράδυνση της ανάπτυξης και απώλεια μαλλιών. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών Progeria, περίπου 400 παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν αυτή τη στιγμή με τη νόσο.

Η έφηβη από το Τέξας, η οποία ξεπέρασε το μέσο προσδόκιμο ζωής για όσους έχουν την πάθηση, το οποίο είναι τα 13 έτη, άρχισε να κάνει vlog το 2012. Ανεβάζοντας τα βίντεό της στο YouTube, συγκέντρωσε τελικά 2,9 εκατομμύρια συνδρομητές.

Δεν δημοσίευσε απλώς ενημερώσεις για την υγεία της – ασχολήθηκε με μαθήματα μακιγιάζ, χορούς και σκετς με άλλα μέλη της οικογένειάς της.