Στην Ινδία, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν πλήθος πιστών ποδοπατήθηκε μέσα στο ινδουιστικό ιερό Μάτα Βάισνο Ντέβι σήμερα Σάββατο (1/1) στην περιοχή του Κασμίρ, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν. Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς ο δρόμος που οδηγούσε στο ιερό, στην κορυφή λόφου, ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσπαθούσαν να φθάσουν εκεί για να κάνουν τις παραδοσιακές προσευχές για το νέο έτος», είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το τραγικό δυστύχημα προκλήθηκε από την κοσμοσυρροή των πιστών που ήθελαν να προσκυνήσουν με αφορμή την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Ντίλμπαγκ Σινγχ, αρχηγός της Αστυνομίας της περιοχής Τζάμου και Κασμίρ, στο πρακτορείο ειδήσεων ANI: «Φέρεται να ξέσπασε ένας καυγάς με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αρχίσουν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον και ακολούθησε το ποδοπάτημα». Η Αστυνομία που ήδη βρισκόταν στο σημείο έστησε επιχείρηση διάσωσης.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός και ανακοίνωσε πως θα δοθούν χρηματικές αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ινδίας πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιερό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρα και εντός σπηλίας. Κάθε χρόνο προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο πιστούς.