Η ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) είναι προς το συμφέρον της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, δήλωσε ο ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο έχει την «απόλυτη και άνευ όρων» υποστήριξη τόσο της Σόφιας όσο και του Βουκουρεστίου.

«Μιλώντας εκ μέρους της ρουμανικής κυβέρνησης, θέλω να δηλώσω, μαζί με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ, την πλήρη και άνευ όρων υποστήριξή μας στις προσπάθειες της Σερβίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προς το συμφέρον της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, η Σερβία να αρχίσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό, να τις ολοκληρώσει και να έρθει μαζί μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε ο κ. Πόντα, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους πρωθυπουργούς της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στο τέλος της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο των αρχηγών κυβερνήσεων στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που η Βουλγαρία και η Ρουμανία εντάχθηκαν στην Ε.Ε. και ότι η ένταξη ήταν η καλύτερη πολιτική προβολή για τις δύο χώρες.

«Ήταν η πιο σημαντική απόφαση που έλαβε η Βουλγαρία και η Ρουμανία και θεωρώ ότι αν και δεν είναι τέλεια ή εύκολη, η ένταξη στην Ε.Ε. είναι η καλύτερη πολιτική προβολή για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία», ανέφερε ο ρουμάνος πρωθυπουργός.