Νέο «μαύρο» ρεκόρ έσπασε ο αποψινός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία, καθώς καταγράφηκαν 88.376 μολύνσεις, σχεδόν 10.000 περισσότερες από χθες, Τετάρτη.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 146, ήταν δηλαδή ελαφρά μικρότερος από τους 165 που καταγράφηκαν χθες, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Βρετανία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με 146.937 θανάτους από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, αναφέρει ακόμα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τηλεγραφήματα των Reuters και AFP.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ρίσι Σούνακ έκανε γνωστό πως επισπεύδει την επιστροφή του στη χώρα από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Νωρίτερα, ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι κάλεσε τους Βρετανούς να μειώσουν τις κοινωνικές τους συναναστροφές την περίοδο των γιορτών, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον του ιού.

Προειδοποίησε, επίσης, πως οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσοκομεία μπορεί να αυξηθούν γρήγορα και ότι μπορεί να γίνονται περισσότερες εισαγωγές σε μια ημέρα από αυτές που καταγράφηκαν κατά την προηγούμενη κορύφωση της επιδημίας, τον Ιανουάριο.