Τα μέτρα του βρετανικού Σχεδίου Β για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού κρίνονται ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, και ενώ, μάλιστα, χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να «καταλάβουμε» την μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει αύριο για να εγκρίνει τα μέτρα αυτά, στα οποία περιλαμβάνεται η ισχυρή σύσταση για εξ αποστάσεως εργασία, η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους και η χρήση υγειονομικών πιστοποιητικών σε ορισμένους χώρους, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με εξέγερση δεκάδων βουλευτών των Τόρις κατά των μέτρων. Σε ερώτηση για το μήνυμα του Τζόνσον προς όσους έχουν την πρόθεση να καταψηφίσουν τα μέτρα, ο εκπρόσωπος απάντησε:

«Αντιμετωπίζουμε παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον και αυτά τα μέτρα του Σχεδίου Β είναι σημαντικά για να μας δώσουν την ευκαιρία να κερδίσουμε χρόνο ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να αυξήσουμε την προστασία».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί με τη νέα παραλλαγή αυτή του ιού, στη χώρα.