Η απόφαση ενός ανθρώπου με πολλά κιλά και να κάνει μία μεταμόρφωση στο σώμα του και να χάσει το περιττό βάρος θέλει τρία βασικά συστατικά: Χρόνο, υπομονή και επιμονή. Πολλά σκαμπανεβάσματα θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας. Πολλοί αντιπερισπασμοί θα βάλουν εμπόδια στον τελικό στόχο. Αν υπάρχει όμως στοχοπροσήλωση τότε όλα είναι δυνατά.

Αυτό το ταξίδι των πελατών του λοιπόν ήθελε να βιώσει ένας personal trainer με έδρα τις ΗΠΑ ώστε να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες και τα «θέλω» των ανθρώπων που μοχθούν για να χάσουν πολλά κιλά. Έτσι πήρε επίτηδες 30 κιλά μόνο για να τα χάσει σε διάστημα έξι μηνών.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντρου Μάνινγκ βάζει το σώμα του σε κάποια ακραία δοκιμασία. Το 2014, πήρε και μετά έχασε 35 κιλά σε ένα χρόνο για να ξεπεράσει τη νοοτροπία του ότι οι πελάτες του που δεν μπορούσαν να χάσουν βάρος ήταν «τεμπέληδες».

Αυτή τη φορά, ο 40χρονος Μάνινγκ προσπαθούσε να διακρίνει εάν η ηλικία του θα επηρεάσει την ικανότητα απώλειας βάρους αφού πέρασε έξι μήνες απορρίπτοντας τη γυμναστική και παίρνοντας 30 κιλά.

Η προσωπική περιπέτεια για να αποδείξει αν η ηλικία παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους

Ο personal trainer είπε ότι κατανοεί ότι η δική του προσπάθεια δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο άλλων υπέρβαρων ανθρώπων που πάλευαν με τα κιλά τους για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι εκείνος. Ωστόσο όπως φάνηκε η ηλικία δεν αποτελεί τροχοπέδη στο ταξίδι για την απώλεια βάρους.

Μιλώντας στο Muscle and Fitness, ο Μάνινγκ είπε: «Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, και παρόλο που μπορεί να είναι πιο δύσκολο για κάποιους καθώς γερνούν λόγω των ορμονών και των αλλαγών του μεταβολισμού, είναι ακόμα δυνατό».

Μετά την πρώτη του απώλεια βάρους, ο γυμναστής έγραψε ένα βιβλίο, το Fit2Fat2Fit: «Ήμουν πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν γενετικές ή παρόμοιες δικαιολογίες ως δεκανίκι». «Πίστευα ότι ή ήθελες να είσαι υγιής ή δεν το ήθελες».

Μετά από αρκετές αποτυχίες με πελάτες που διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει να κατακτήσουν τους στόχους για τη φυσική τους κατάστασης, ο Μάνινγκ ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει ένα άλλο βήμα.

Παράτησε το γυμναστήριο και άρχισε να καταναλώνει πρόχειρο φαγητό. Πήρε 35 κιλά σε μόλις έξι μήνες και σοκαρίστηκε από τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή του.

Η σύζυγος του είπε ότι σταμάτησε να βοηθάει στο σπίτι και άρχισε να χάνει την αυτοπεποίθησή του πολύ γρήγορα.

Ο Μάνινγκ είπε ότι το να επιστρέψει στο γυμναστήριο μετά την αύξηση του σωματικού του βάρους ήταν «ταπεινωτικό» και ένιωθε καταβεβλημένος από το νέο του επίπεδο φυσικής κατάστασης.

«Το κλειδί είναι τα ψυχικά και συναισθηματικά ζητήματα. Συνειδητοποίησα ότι αυτά τα ζητήματα είναι πραγματικά», είπε. είπε.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είπαν ότι η απόφασή του να πάρει και να χάσει το βάρος τόσο γρήγορα ήταν μια απίστευτα επικίνδυνη επιλογή, αυξάνοντας μαζικά τη χοληστερόλη και την αρτηριακή του πίεση.

Αλλά ο Μάνινγκ λέει ότι δεν μετανιώνει για την απόφαση.

«Αντί να βλέπουν το σώμα τους ως κάτι που μισούν και περιφρονούν, είναι καιρός να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε.Παρόλο που δεν είναι τέλειο, θα πρέπει να απολαμβάνεις οποιαδήποτε πρόοδο», είπε.

«Αυτή είναι μια πολύ πιο υγιεινή προσέγγιση σε σχέση με το να μισείς τον εαυτό σου σε όλη σου τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που η μεταμόρφωση είναι πολύ πιο διανοητική και συναισθηματική από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι».