Τα περιστατικά κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 25% στη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι περιφέρειες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων είναι εκείνες της Γένοβας, της Μπολόνια, του Τορίνο και της Βενετίας.

Στην περιφέρεια της Τεργέστης το 22% των κλινών των νοσοκομείων στη φάση αυτή έχει καταληφθεί από ασθενείς με κορονοϊό. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι 18% στις ευρύτερες περιοχές του Μπολτζάνο, νότια της Αυστρίας, και στην Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε ότι η σύζυγος και τα παιδιά του Ιταλού μάνατζερ που βρέθηκε θετικός στην μετάλλαξη Όμικρον, έχουν μολυνθεί. Παρουσιάζουν όλοι τους ήπια συμπτώματα και στην φάση αυτή η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία, κατά την ίδια πηγή.

Προς αυστηροποίηση των μέτρων

Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποφασίσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Το αίτημά τους είναι πολύ πιθανό να γίνει δεκτό.

Παράλληλα, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα, με στόχο την αύξηση των ελέγχων σε ό,τι αφορά το δικαίωμα εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με πράσινη κάρτα εμβολιασμένου από τις 6 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωποι της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και του ιταλικού στρατού, όμως, απαντούν ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης και πως δεν είναι εύκολο να γίνουν ακόμη εντατικότεροι έλεγχοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο