Οι καθιστικές διαμαρτυρίες και οι καταλήψεις συνεχίζονται σήμερα σε πολλά βρετανικά πανεπιστήμια στο Λονδίνο, στην Οξφόρδη και στο Κάρντιφ, ενώ οργανώνεται και νέα ημέρα δράσης για τις 30 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι μιας συντονιστικής επιτροπής για την αντίσταση κάλεσαν σε μια νέα ημέρα εθνικής κινητοποίησης την ερχόμενη Τρίτη κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στο Λονδίνο, περίπου πενήντα φοιτητές πέρασαν τη νύχτα στο κεντρικό κτίριο του UCL (University College London), σύμφωνα με τους υπευθύνους του πανεπιστημίου. Εβδομήντα φοιτητές εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί την κατάληψη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σημείωσε ότι η κατάληψη αυτή «ενοχλεί» τους φοιτητές, που θέλουν να κάνουν χρήση της βιβλιοθήκης για να εργαστούν.

Χθες οι φοιτητές είχαν διοργανώσει τη δεύτερη μεγάλη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, έπειτα από αυτή της 10ης Νοεμβρίου που αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια στη βρετανική πρωτεύουσα.

Περίπου 10.000 φοιτητές διαδήλωσαν χθες σε πολλές περιοχές στο Λονδίνο και 3.000 σε άλλες πόλεις της χώρας που έχουν πανεπιστήμια. Συνολικά 35 άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, κατά τα οποία τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί και 14 διαδηλωτές, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ.
Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Κέμπριτζ, ένας στο Λίβερπουλ, τέσσερις στο Μάντσεστερ και 6 στο Μπράιτον.

Ο Άαρον Πόρτερ, πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών δήλωσε σήμερα το πρωί στο BBC όσον αφορά το φοιτητικό κίνημα ότι «αυτό δεν είναι παρά η αρχή» και καταδίκασε απερίφραστα τα βίαια επεισόδια, τα οποία είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, έργο «επαγγελματιών ταραχοποιών».