Ερευνητές και μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν σήμερα για 6η συνεχόμενη ημέρα τις έρευνες στο νότιο τμήμα των γαλλικών Άλπεων προκειμένου να εντοπίσουν το δεύτερο μαύρο κουτί και να περισυλλέξουν τις σορούς των θυμάτων της συντριβής του Airbus της εταιρείας Germanwings με στόχο την ταυτοποίησή τους, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στις έρευνες απογειώνονται από τις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας από το αεροδρόμιο του Σεν Λεζ Αλπ (νοτιοανατολικά) προς το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων.

Ο ουρανός είναι καθαρός και στην περιοχή των απογειώσεων και στον τόπο της τραγωδίας και επικρατεί νηνεμία.

Τέσσερις χωροφύλακες κοιμήθηκαν στο σημείο της συντριβής προκειμένου να προστατεύσουν την ζώνη των ερευνών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για τους ερευνητές, πρώτο μέλημα είναι ο εντοπισμός του δεύτερου μαύρου κουτιού αλλά και η όσο το δυνατόν συντομότερη ταυτοποίηση των σορών που έχουν περισυλλέξει από το βουνό, χάρη κυρίως στα δείγματα DNA που έλαβαν από τους συγγενείς την Πέμπτη το απόγευμα.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ο αντισυνταγματάρχης Ξαβιέ Βιαλέν δήλωσε χθες ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη βρούμε το δεύτερο μαύρο κουτί».

«Δεν βρίσκεται σε βάθος 3000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας» τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις συντριβές αεροσκαφών σε ωκεανούς.

Το έδαφος όπου έχουν αναπτυχθεί οι ερευνητές είναι ανώμαλο και απαιτείται σε μόνιμη βάση ο έλεγχος του εδάφους από ειδικούς του στρατού.