Οι γιατροί του νοσοκομείου της φυλακής στην οποία κρατείται ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον μετέφεραν στην μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από λιποθυμία του, δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της Γεωργίας Νίκα Γκβαραμία.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική. Όλοι οι γιατροί είναι εκεί και καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες. Εκτός από τα λόγια ευγνωμοσύνης, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Οι γιατροί επανέφεραν τον άνθρωπο από την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν», δήλωσε ο ίδιος, αφότου τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής.

Το βράδυ της Πέμπτης κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους δικηγόρους του, ο Σαακασβίλι έπεσε κάτω και έχασε τις αισθήσεις του μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αργότερα μια γιατρός του νοσοκομείου της φυλακής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου έχει σταθεροποιηθεί και όλοι οι δείκτες ζωτικής σημασίας είναι επί του παρόντος σε φυσιολογικά επίπεδα, κατά την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Σαακασβίλι βρίσκεται στη φυλακή μετά την επιστροφή του στη Γεωργία στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και εβδομάδες.

Είναι σε «κρίσιμη κατάσταση» και δεν λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, δήλωσαν οι γιατροί του το βράδυ της Τετάρτης.