Το μήνυμα του Πολυτεχνείου μετέφεραν οι Αιγυπτιώτες μαθητές του Τοσίτσαιου – Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερωφείου Γυμνασίου – Λυκείου της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, μέσα από ζωγραφιές και εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι για τη σημερινή επέτειο.

Οι μικρότεροι μαθητές του Τοσίτσαιου κατέγραψαν με την πένα τους και τα πινέλα τους εικόνες που θύμισαν τον αγώνα του ελληνικού λαού εκείνη την εποχή, 48 χρόνια πριν από σήμερα.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου μετέφεραν μέσα από ζωγραφιές και εκδηλώσεις, οι Αιγυπτιώτες μαθητές των σχολείων της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας

Από την πλευρά τους, οι μαθητές του Αβερωφείου παρακολούθησαν την εορτή που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διάβασαν ποιήματα του Γ. Ρίτσου, του Οδ. Ελύτη και του Γ. Σεφέρη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημαντική αναφορά έγινε στον τελευταίο, τον νομπελίστα ποιητή, και στη στάση που εκείνος κράτησε απέναντι στο καθεστώς της χούντας, με ιδιαίτερη μνεία στο έργο του «Άρνηση», το ποίημα του Σεφέρη που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους ίδιους τους μαθητές να τραγουδούν πολλά από αυτά.

Τέλος, προβλήθηκε ταινία αφιερωμένη στην Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και έγινε συζήτηση με τους μαθητές κατά του φασισμού και για την αξία της Δημοκρατίας.