Τον Αδόλφο Χίτλερ επικαλέστηκε ένας Περουβιανός βουλευτής για να εξηγήσει για ποιο λόγο ψήφισε κατά της θεσμοθέτησης του συμφώνου συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

«Διάβασα το “Ο Αγών μου” του Χίτλερ και σε κάποια σημεία έχει δίκιο, διότι κάποιες μορφές συμπεριφοράς ενθαρρύνουν ιδιαίτερες νοοτροπίες», υποστήριξε χθες Πέμπτη ο Ρούμπεν Κοντόρι Κούζι του Εθνικιστικού Κόμματος.

«Η ομοφυλοφιλία είναι κατά το μάλλον ή ήττον μια κακή συμπεριφορά», έκρινε ο Κούζι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Arroba radio, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο για ποιο λόγο ψήφισε κατά του συμφώνου συμβίωσης για τα άτομα του ίδιου φύλου, μια πρόταση που απορρίφθηκε αυτή την εβδομάδα από μια επιτροπή του κοινοβουλίου έπειτα από μια έντονη συζήτηση.

«Το πλύσιμο των ρούχων, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα είναι δραστηριότητες που ανήκουν αποκλειστικά στο ένα φύλο», συνέχισε ο βουλευτής αυτής.

Ακόμη ο Κούζι είπε ότι οι γυναίκες γίνονται λεσβίες «από μνησικακία».

Το νομοσχέδιο για την επέκταση της ισχύος του συμφώνου συμβίωσης στα πρόσωπα του ίδιου φύλου κατατέθηκε από τον βουλευτή Κάρλος Μπρους, πρώην υπουργό και τον πρώτο Περουβιανό πολιτικό που δήλωσε δημοσίως την ομοφυλοφιλία του, σε μια από τις πιο συντηρητικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η κοινότητα των γκέι και των λεσβιών του Περού βγήκε από τη σκιά τα τελευταία χρόνια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της, όμως είναι αντιμέτωπη με την απόρριψη μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας.

Τουλάχιστον 17 ομοφυλόφιλοι σκοτώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2013 ως τον Μάρτιο του 2014 στο Περού, με τη δικαιοσύνη να μην τιμωρεί τους δράστες, σύμφωνα με έκθεση μιας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών.