Ένα νέο είδος από χαβιάρι θεωρείται ότι είναι το πιο ακριβό τρόφιμο στον κόσμο.

Η τιμή του κιλού του «λευκού χρυσού» υπολογίζεται στα 270.000 ευρώ, που ισοδυναμεί περίπου στα 36.000 ευρώ για κάθε κουταλιά!

Το πανάκριβο αυτό χαβιάρι, που έχει διακοσμηθεί με χρυσό 22 καρατίων, έχει φτιαχτεί από τα αυγά ενός πολύ σπάνιου ψαριού αλμπίνο.

Το πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η MailOnline, να καταλήξει στα στομάχια γαλαζοαίματων και πάμπλουτων σε κάποιο από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, από το Μονακό μέχρι το Ντουμπάι.

Το χαβιάρι σε μορφή σκόνης ονομάζεται Strottarga Bianco και το εφηύρε ο ιχθυοκαλλιεργητής Walter Gruell μαζί με το γιο του Patrick. Οι ίδιοι εξηγούν ότι η υπερβολική τιμή του δεν οφείλεται μόνο στη σπανιότητά του ή στην εξαιρετική του γεύση, αλλά και στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

Το δίδυμο πατέρας-γιος από την Αυστρία αποφάσισαν να προσθέσουν και φύλλα βρώσιμου χρυσού, καθώς λέγεται ότι κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber