Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 936 θανάτους ασθενών με κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας, από την έναρξη της, να φτάνει τις 214.485.

Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν, δε, πως ο ημερήσιος αριθμός θανάτων αυτός αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη ημέρα καταγράφηκαν 924 θάνατοι.

Επισημαίνεται πως τις προηγούμενες μέρες, το Κρεμλίνο είχε αναφέρει πως πίσω από τα «άσχημα νούμερα» βρίσκεται το «ανεπαρκές επίπεδο εμβολιασμού» στη χώρα.

Επιπλέον, ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 27.246 νέα κρούσματα κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι παρατηρήθηκε μια ανεπαίσθητη κάμψη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα που καταγράφηκαν 27.550 κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας έφθασε τα 7.717.356, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.595 νέα κρούσματα, έναντι 5.404 την προηγούμενη μέρα, και 71 θάνατοι έναντι 69 την Πέμπτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.