Το υψηλό επίπεδο θνητότητας λόγω του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία στο Κρεμλίνο, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, συσχετίζοντας τα αίτια της διαμορφούμενης κατάστασης στη χώρα με το ανεπαρκές επίπεδο εμβολιασμού των Ρώσων πολιτών.

«Πράγματι οι αριθμοί είναι πολύ άσχημοι, αυτό προκαλεί ανησυχία. Η κύρια αιτία όμως είναι το ανεπαρκές επίπεδο εμβολιασμού», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ο ιός γίνεται πιο άγριος, ενώ το επίπεδο εμβολιασμού είναι ανεπαρκές».

«Κατά κανόνα, νοσούν βαριά και δυστυχώς πεθαίνουν εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν είπε, ακόμη, πως το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει θετικά κάθε μέτρο που συμβάλλει στο να καταλάβουν οι πολίτες ότι είναι αναγκαίο να εμβολιασθούν.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 895 θάνατοι, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Σημειώνεται πως χθες οι θάνατοι λόγω της Covid-19 ήταν 883.