Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20, που συνέρχονται στην Κωνσταντινούπολη, δεσμεύθηκαν «να ενισχύσουν τη συνεργασία» τους στον αγώνα τους κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος.

Στο κείμενο οι μεγάλοι τραπεζίτες των πλουσιότερων χωρών του κόσμου καλούν όλες τις χώρες να επιταχύνουν την εναρμόνισή τους με τους διεθνείς κανόνες, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη διεθνή τρομοκρατία.

Οι υπουργοί Οικονομικών τάσσονται υπέρ της «ενίσχυσης της διαφάνειας του συστήματος πληρωμών» ώστε να περιορισθούν οι κίνδυνοι χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ξεπλύματος χρήματος.

Ζητούν επίσης από την Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης, τον διακυβερνητικό οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με την αντιμετώπιση του ξεπλύματος κεφαλαίων, να παρουσιάσει μέχρι τον Οκτώβριο 2015 νέες προτάσεις με στόχο την ενίσχυση όλων των χρηματοπιστικών εργαλείων κατά της τρομοκρατίας.

Επειτα από τις επιθέσεις του Παρισιού, η Γαλλία ζήτησε από τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της την ενίσχυση των μέσων αντιμετώπισης της χρηματοδότησης των τζιχαντιστικών οργανώσεων.