Τεράστια μποτιλιαρίσματα και χάος προκάλεσαν ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα μεγάλους δρόμους στο Λονδίνο.

Είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά από τέτοιου είδους δράσεις διαμαρτυρίας που προκαλούν αναστάτωση στην κυκλοφορία, τις οποίες υπουργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν.

Περίπου 50 ακτιβιστές της Insulate Britain, η οποία ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα μονώσει 29 εκατομμύρια σπίτια, απέκλεισαν πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας Blackwall Tunnel στο ανατολικό Λονδίνο και γέφυρας στον Τάμεση στο νοτιοδυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε 38 συλλήψεις για παρακώλυση της κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο και συνωμοσία με στόχο τη δημόσια όχληση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σημερινή ήταν η 11η δράση αυτού του είδους στην οποία προβαίνει η οργάνωση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από παρόμοιες ενέργειες κατά τις οποίες ακτιβιστές της είχαν αποκλείσει τον πολυσύχναστο περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Λονδίνου Μ25 και δρόμους στο λιμάνι του Ντόβερ.

«Δεν θα μείνουμε άπραγοι την ώρα που οι αυτοκινητιστές βρίσκονται σε ομηρία»

Η κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη ζητήσει να εκδοθούν ασφαλιστικά μέτρα για να αποτραπούν οι δράσεις αυτού του είδους, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση της τρέχουσας νομοθεσίας για να αυξήσει τις ποινές για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο ώστε να επιβάλλονται πρόστιμα απεριόριστου ύψους, φυλάκιση έξι μηνών, ή και τα δύο, στους παραβάτες.

«Οι τελευταίες εβδομάδες έδειξαν ότι η αστυνομία χρειάζεται ισχυρότερες εξουσίες για να αντιμετωπίζει αυτούς που αποκλείουν παράνομα αυτοκινητόδρομους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι την ώρα που οι αυτοκινητιστές βρίσκονται σε ομηρία».

«Φοβόμαστε περισσότερο την κλιματική κρίση από τη φυλακή»

Η Insulate Britain ανακοίνωσε ότι η δράση της θα συνεχιστεί παρά ταύτα.

«Φοβόμαστε περισσότερο αυτό που θα συμβεί όταν η κλιματική κρίση προκαλέσει την κατάρρευση του νόμου και της τάξης από τα ασφαλιστικά μέτρα και τη φυλακή», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Η κυβέρνηση βάζει στόχο εμάς κι όχι αυτό που έρχεται. Πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα», σημείωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.