Τρόμος για τους εργαζόμενους και το πλήρωμα αεροπλάνου κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς της Αγγλίας το βράδυ της Πέμπτης 30/9. Από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ο ένας κινητήρας φαίνεται να τυλίγεται στις φλόγες μόλις το αεροσκάφος αγγίζει το έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, κανείς δεν τραυματίστηκε όταν το φορτηγό αεροπλάνο 747 που είχε αναχωρήσει νωρίτερα από τη Λειψία της Γερμανίας προσγειώθηκε στον αγγλικό αερολιμένα με έναν εκκωφαντικό κρότο. Στη φωτογραφία είναι εμφανείς οι φλόγες που πετάγονται από έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους, καθώς και οι καπνοί που αρχίζουν να το τυλίγουν.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη στη μηχανή, ωστόσο τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν τον ισχυρισμό ενός αυτόπτη μάρτυρα ότι «κάτι μπήκε στον κινητήρα» τη στιγμή της προσγείωσης.

Μαζί με τις φλόγες, σημειώθηκε και ένα δυνατό χτύπημα, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα βρετανικό αεροδρόμιο έκλεισε μετά από ένα ατύχημα κατά την απογείωση που έστειλε δύο επιβάτες και έναν πιλότο στο νοσοκομείο.

Το αεροδρόμιο Teesside «έκλεισε μέχρι νεωτέρας» μετά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου.

Ο πιλότος και οι δύο επιβάτες που επέβαιναν στο ελαφρύ αεροσκάφος μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο ένας μάλιστα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο με σοβαρά τραύματα.