Ξεκινά σήμερα η δίκη ενός πρώην καθηγητή του πανεπιστημίου Northwestern, ο οποίος κατηγορείται ότι έσφαξε τον εραστή του στη διάρκεια μιας αρρωστημένης σεξουαλικής φαντασίωσης.

Η επιλογή των ενόρκων και οι εναρκτήριες τοποθετήσεις των δικηγόρων αναμένονται τη Δευτέρα στη δίκη του 47χρονου Wyndham Lathem, διάσημου μικροβιολόγου, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Trenton James Cornell-Duranleau τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τους Chicago Sun-Times.

Ο πρώην καθηγητής, γνωστός για το έργο του πάνω στη βουβωνική πανώλη, κατηγορείται ότι σχεδίασε μαζί με τον πρώην εργαζόμενο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Andrew Warren, να σκοτώσουν τον Cornell-Duranleau. Ο τελευταίος εντοπίστηκε σχεδόν αποκεφαλισμένος και μαχαιρωμένος 70 φορές στο διαμέρισμα του μικροβιολόγου στις 27 Ιουλίου 2017.

Οι εισαγγελείς έχουν τονίσει ότι η βίαιη σεξουαλική φαντασίωση υποτίθεται ότι θα τελείωνε με τους Lathem και Warren να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον. Ο πρώην εργαζόμενος στην Οξφόρδη δήλωσε ένοχος για τον φόνο το 2019 και του επιβλήθηκε ποινή 45 ετών στη φυλακή, ενώ συμφώνησε να καταθέσει και εναντίον του Lathem.

Tο αρρωστημένο έγκλημα με θύμα τον κομμωτή

Ο πρώην καθηγητής πανεπιστημίου Wyndham Lathem
Ο πρώην καθηγητής πανεπιστημίου Wyndham Lathem

Ο Warren κατέγραψε τον σοκαριστικό φόνο του Cornell-Duranleau, ενός κομμωτή από το Μίσιγκαν, τρεις ημέρες αφότου προσγειώθηκε στο Σικάγο, όπου ο Lathem φέρεται να είχε σχεδιάσει να τον μαχαιρώσει την ώρα που κοιμόταν, σύμφωνα με τη NY Post.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ο Warren ομολόγησε πως κάλυψε το στόμα του κομμωτή και τον κρατούσε κάτω, καθώς ο Lathem τον μαχαίρωνε.

Ο Warren ομολόγησε επίσης ότι χτύπησε τον Cornell-Duranleau στο κεφάλι με μια λάμπα και ότι τον μαχαίρωσε στο στήθος.

Ο Andrew Warren
Ο Andrew Warren 

Μετά τον φόνο, οι δυο τους διέφυγαν στο Σικάγο με ένα νοικιασμένο αμάξι προτού ο Lathem αφήσει τον Warren σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Σαν Φρανσίσκο. Αργότερα παραδόθηκε στους αστυνομικούς στο Όκλαντ εν μέσω ενός ανθρωποκυνηγητού σε όλες τις ΗΠΑ που διήρκεσε 8 μέρες.

Προτού παραδοθεί, οι αρχές είχαν πει πως οι Warren και Lathem σταμάτησαν σε μια βιβλιοθήκη και δώρισαν 1.000 δολάρια στο όνομα του θύματός τους, ενώ έδωσαν και περισσότερες από 55.000 δολάρια σε ένα κέντρο ψυχικής υγείας για άντρες στο Σικάγο.