Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εκλογικές εξελίξεις στην Γερμανία, ενώ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει συνέχεια στην πολιτική του Βερολίνου στις διμερείς σχέσεις. Παράλληλα, η Μόσχα πιστεύει ότι οι υπάρχουσες διαφωνίες και τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μόνο μέσω του διαλόγου, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως «αναμφισβήτητα οι εκλογές στην μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης είναι μια εξέλιξη, ένα γεγονός το οποίο φυσικά προσελκύει στην ουσία την προσοχή όλου του κόσμου και εμείς φυσικά παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τι συμβαίνει, ποια είναι τα αποτελέσματα. Αναμφισβήτητα ελπίζουμε στη συνέχεια στις διμερείς μας σχέσεις».

Στη συνέχεια, ο ίδιος επεσήμανε την σημασία που έχει για τη Ρωσία η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών: «Η Γερμανία είναι φυσικά ένας πολύ μεγάλος εμπορικός, οικονομικός και επενδυτικός εταίρος. Μας ενδιαφέρει οι σχέσεις μας αυτές να συνεχισθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω».

Ο κ. Πεσκόφ αναφέρθηκε και στις υπάρχουσες διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου υπάρχει η αντίληψη ότι τα προβλήματα μπορούν να τα επιλύονται μόνο μέσω του διαλόγου. «Δεν είμαστε απαλλαγμένοι από διαφωνίες, αλλά μας ενώνει η κατανόηση ότι τα προβλήματα μπορούμε και πρέπει να τα επιλύουμε μόνο μέσω του διαλόγου», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, τέλος, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού θα είναι μακρά, δύσκολη, γι’ αυτό το λόγο θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.