Το νέο αριστερό κόμμα της Ισπανίας, Podemos, που εμφανίζεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση των υποστηρικτών της πολιτικής ανανέωσης στη Μαδρίτη στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτή η διαδήλωση δεν έχει στόχο «να ζητήσει κάτι από την κυβέρνηση ούτε να εκφράσει μια διαμαρτυρία, αλλά να σημάνει ότι το 2015 θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού στην Ισπανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μαδρίτη.

«Όπως στις 31 Δεκεμβρίου αποχαιρετίσαμε την χρονιά που πέρασε, ελπίζουμε αυτή η πορεία της αλλαγής να μπορέσει να αποχαιρετίσει τις κάστες», οι οποίες, σύμφωνα με το Ποδέμος, κυριαρχούν στην Ισπανία, πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας.

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ισπανία τον Μάιο, ενώ οι βουλευτικές είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο.

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του τον Ιανουάριο του 2014, πολλές δημοσκοπήσεις, η τελευταία από τις οποίες δημοσιεύθηκε την Κυριακή, εμφανίζουν το Ποδέμος στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, μπροστά από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.