Το νέο αριστερό κόμμα της Ισπανίας, Podemos, που εμφανίζεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση των υποστηρικτών της πολιτικής ανανέωσης στη Μαδρίτη στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτή η διαδήλωση δεν έχει στόχο «να ζητήσει κάτι από την κυβέρνηση ούτε να εκφράσει μια διαμαρτυρία, αλλά να σημάνει ότι το 2015 θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού στην Ισπανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μαδρίτη.

«Όπως στις 31 Δεκεμβρίου αποχαιρετίσαμε την χρονιά που πέρασε, ελπίζουμε αυτή η πορεία της αλλαγής να μπορέσει να αποχαιρετίσει τις κάστες», οι οποίες, σύμφωνα με το Ποδέμος, κυριαρχούν στην Ισπανία, πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας.

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ισπανία τον Μάιο, ενώ οι βουλευτικές είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο.

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του τον Ιανουάριο του 2014, πολλές δημοσκοπήσεις, η τελευταία από τις οποίες δημοσιεύθηκε την Κυριακή, εμφανίζουν το Ποδέμος στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, μπροστά από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.