Με αφορμή την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, το οποίο απαθανατίζει τζιχατζιστές να συλλαμβάνουν γνωστό κωμικό και στην συνέχεια εκείνος να βρίσκει φρικτό θάνατο. Ο λόγος για τον Ναζάρ Μοχαμάντ που είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής για τα χιουμοριστικά βιντεάκια του στο Tik Tok.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, το βίντεο χρονολογείται στα τέλη Ιουλίου και είναι το τελευταίο από το γνωστό κωμικό Αφγανό. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως ο Ναζάρ Μοχαμάντ ήταν αστυνομικός και ζούσε στην επαρχία Κανταχάρ.  Ωστόσο, ήταν περισσότερο γνωστός ως κωμικός στο Αφγανιστάν, με το όνομα «Khasha Zwan», παρά ως αστυνομικός και ο κόσμος τον είχε γνωρίσει από τα χιουμοριστικά βιντεάκια του στα social media.

Στο επίμαχο βίντεο, ο Αφγανός κωμικός εμφανίζεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, ανάμεσα σε δύο μαχητές Ταλιμπάν. Ο ένας τον χτυπά με δύο δυνατά χαστούκια, ενώ αυτός φαίνεται να προσπαθεί να κάνει τους φρουρούς του να γελάσουν.

Ειδικότερα, ο Αφγανός κωμικός γνωστός δημοσιοποιούσε Tik Toks για να σατιρίζει τους Ταλιμπάν, μέχρι τις 22 Ιουλίου που τον απήγαγαν από το σπίτι του στο νότιο Κανταχάρ και τελικά τον εκτέλεσαν σύμφωνα με την οργάνωση Juman Rights Watch.

Αρχικά οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στο συμβάν, ωστόσο στην συνέχεια ανακοίνωσαν πως οι ένοπλοι που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο συνελήφθησαν και οδηγούνται σε δικαστήριο των Ταλιμπάν.