Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, η Ιαπωνία αποφάσισε να διεξάγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, μετά τα αυξημένα τελευταία κρούσματα στην χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι θα ζητήσουν από το κοινό να αποφύγει να παρακολουθήσει τον Μαραθώνιο και τους αγώνες βάδην, λόγω του κινδύνου για νέα κρούσματα της Covid-19. Τα αγωνίσματα Μαραθωνίου και βάδην έχει αποφασιστεί από την World Athletics και τη ΔΟΕ να διεξαχθούν στο Σαπόρο, 800 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, λόγω της υπερβολικής ζέστης και υγρασίας στην ιαπωνική πρωτεύουσα την περίοδο των Αγώνων.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της Covid-19, θα είναι απαραίτητο να μειωθεί ο κίνδυνος κρουσμάτων κορονοϊού, περιορίζοντας την κυκλοφορία των θεατών. Αποφασίστηκε λοιπόν να ζητηθεί από το κοινό να μην παρακολουθήσει τους Αγώνες από την άκρη του δρόμου στο Σαπόρο» ανακοίνωσαν διοργανωτές και τοπικές αρχές. Ο Μαραθώνιος των Γυναικών είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου και των Ανδρών την τελευταία ημέρα των Αγώνων (8/8), οι οποίοι ξεκινούν στις 23 Ιουλίου.