Πάνω από 40.000 ευρώ συγκέντρωσε ο κόσμος μέσω της ιστοσελίδας JustGiving για τη μικρή Γερμανίδα που την έπιασε ο φακός να κλαίει γοερά για την ήττα της εθνικής της ομάδας από την Αγγλία στο Euro 2020.

Η εικόνα από το Γουέμπλεϊ έκανε τον γύρο του κόσμου, μόνο που η οικογένεια ζητά τώρα να δοθούν τα χρήματα στη Unicef…

Euro 2020: Μαζεύτηκαν 42.000 ευρώ για το κοριτσάκι που έκλαιγε στο Αγγλία – Γερμανία και η οικογένεια τα χαρίζει

Ακριβώς 42.000 ευρώ μαζεύτηκαν για τη στενοχωρημένη κοπέλα που έκλαψε με την καρδιά της στο ματς της Αγγλίας με τη Γερμανία. Όταν οι Άγγλοι σημείωσαν το δεύτερο γκολ τους, την έπιασε η κάμερα να κλαίει και να την παρηγορεί ο μπαμπάς της.

Η εικόνα έγινε viral στα κοινωνικά μέσα, κάποιοι βρήκαν ωστόσο χώρο να χύσουν ρατσιστικό μίσος. Γι’ αυτό και στήθηκε ο έρανος στο JustGiving, «για να δείξουμε ότι δεν είναι όλοι απαίσιοι στη Βρετανία».

Η οικογένεια κατέφυγε ωστόσο σε μια εξαιρετική κίνηση, δεν κράτησε τα λεφτά: «Για το συμφέρον της κόρης μας και της οικογένειάς μας, επιθυμούμε να παραμείνουμε ανώνυμοι, θέλουμε όμως να ευχαριστήσουμε τους πάντες για την υπέροχη υποστήριξή σας. Η κόρη μας θέλει να πάνε οι γενναιόδωρες δωρεές σας στη Unicef, ξέροντας ότι η καλοσύνη σας θα κάνει καλό».

Στα υβριστικά σχόλια κατά της μικρής στα κοινωνικά μέσα, από Βρετανούς κυρίως, απάντησαν μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών ο Γκάρι Λίνεκερ και ο πρώην στράικερ της Λίβερπουλ, Σταν Κόλιμορ.

Την εκστρατεία για τα λεφτά έστησε ο Βρετανός Joel Hughes, με στόχο να μαζευτούν 500 λίρες. Σύντομα ωστόσο το ποσό έφτασε στις 36.000 λίρες, κάνοντας πολλούς να απορήσουν γιατί μαζεύουν τόσα λεφτά…