Η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία και τη Βουλή των αντιπροσώπων, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο, αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου.

Αιτία της αναβολής ήταν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής, μειώνοντας έτσι το εύρος της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Από τη συνάντηση επιδιώκεται η προσέγγιση των δύο πλευρών σε σημαντικά ζητήματα όπως το εάν θα τερματιστούν οι φοροαπαλλαγές στο τέλος της χρονιάς, το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα και το πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Οι ελπίδες του Ομπάμα για προσέγγιση υπέστη πλήγμα χθες όταν ένα σημαντικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι δεν είναι αρκετό το διάστημα που απομένει ως το τέλος της χρονιάς για να επιλυθούν οι διαφορές που απομένουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιμένει ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα προσπαθήσουν να αναστρέψουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε, κυρίως στα πεδία της ασφάλισης και της περίθαλψης και του ελέγχου του χρηματοοικονομικού τομέα