Ένας άντρας από την Αλάσκα ομολόγησε τον φόνο και τη σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού 10 ετών στις παγωμένες ερημιές της βόρειας τούνδρας.

Τρία χρόνια μάλιστα πριν, ο ίδιος άντρας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το φριχτό περιστατικό…

Ο Peter Vance Wilson δήλωσε ένοχος τη Δευτέρα για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ashley Johnson Barr. Η επίθεση έλαβε χώρα σε μια κοινότητα γηγενών στα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Η πολιτειακή αστυνομία δήλωσε μάλιστα πως ο Wilson είχε ομολογήσει για το έγκλημά του το 2018, όταν τον στρίμωξαν στην ανάκριση, αργότερα όμως ανακάλεσε την ομολογία του.

«Είναι ένα καλό σημάδι ανακούφισης το να ξέρεις ότι αποφάσισε τελικά να παραδεχτεί ό,τι έκανε, ότι αποφάσισε τελικά να καταλάβει πως αυτό που έκανε ήταν λάθος», δήλωσε ο πατέρας της Ashley, Scotty Barr, «αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να αφαιρέσεις μια ζωή, ειδικά σε ένα νέο παιδί».

Η Ashley εξαφανίστηκε από τη μικρή και απομονωμένη κοινότητα στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 και η σορός της εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα βαθιά μέσα στην τούνδρα από το FBI.

Ένας συγγενής της ανακάλυψε το κινητό της στο μπουφάν του Wilson, με τους γονείς της να καλούν επανειλημμένα. Ο Wilson είχε ισχυριστεί πως βρήκε το κινητό και το κράτησε.

Το περιστατικό είχε σοκάρει την πολιτεία…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.