Ακόμη μια δημοσκόπηση έρχεται από τη Γερμανία, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις επόμενες εκλογές της χώρας. Για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, οι Πράσινοι που είχαν ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά τους, κατρακυλούν κάτω από το 20%, την ίδια ώρα που η Χριστιανική Ένωση (CDU/CDU) συνεχίζει να αυξάνει την επηροή της.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, CDU/CSU βρίσκονται στο 27,5% (+1), σημαντικά μπροστά από τους Πράσινους, οι οποίοι περιορίζονται στο 19,5% (-1).

Ακολουθεί πολύ κοντά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,5% (+1), ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένουν σταθερά στο 13% και στο 11%. Η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag.

Με αυτά τα δεδομένα, ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός (CDU/CSU, SPD) δεν θα ήταν εφικτός, αλλά θα μπορούσε να σχηματιστεί είτε κυβέρνηση CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP.