Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βελιγράδι, Μάικλ Ντέβενοπορτ καταδίκασε σήμερα τη βία και τις πολιτικές προκλήσεις στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας και διέψευσε τις αναφορές ορισμένων ΜΜΕ ότι επέμεινε η αστυνομία να αφήσει ελεύθερους Αλβανούς που ταξίδεψαν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου με σημαία του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου».

«Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζω μυθεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ» ανέφερε ο κ. Ντέβενπορτ, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Η κυβέρνηση μας εξήγησε χθες τις ενέργειές της προς τους Αλβανούς οπαδούς. Δεν επέμεινα σε τίποτα» ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία.

Οι ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Σερβίας και της Αλβανίας συμφώνησαν ενόψει του αγώνα ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων στις αναμετρήσεις τους.

Ορισμένα ΜΜΕ του Βελιγραδίου μετέδωσαν ότι στο αεροδρόμιο “Νίκολα Τέσλα” χθες κρατήθηκε ομάδα Αλβανών οπαδών, οι οποίοι έφεραν αλβανικές σημαίες και σκούφους με τα αρχικά του πρώην “Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου” και στη συνέχεια ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες επενέβησαν, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντέβενπορτ.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη Σερβία ανέφερε μέσω του Twitter ότι καταδικάζει τη χθεσινή “βία και τις πολιτικές προκλήσεις” και διεμήνυσε ότι τώρα είναι στο χέρι των κυβερνήσεων στο Βελιγράδι και στα Τίρανα “να επιδείξουν θάρρος και ευθύνη και ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα τις παρεκκλίνουν από την ευρωπαϊκή πορεία».