Σε μια βαθιά προσωπική εξομολόγηση, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως για να διαχειριστεί τον πόνο που ένιωθε μετά τον θάνατο της μητέρα του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, συνήθιζε να πίνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, έπινε σε μία ημέρα ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μίας εβδομάδας.

Ο δούκας του Σάσεξ αποκάλυψε επίσης ότι ήταν πρόθυμος να πάρει ναρκωτικά «για να νιώθει λιγότερα από αυτά που ένιωθε», περισσότερο από μια δεκαετία μετά τον θάνατο της Νταϊάνα.

Η εξομολόγηση του Χάρι έγινε στην Όπρα Γουίνφρεϊ στο πλαίσιο της νέας σειράς βίντεο για την ψυχική υγεία. Ο ίδιος μίλησε και για το άγχος και τις κρίσεις πανικού που ένιωθε ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας και την εμπειρία του από την κηδεία της μητέρας του, όπως σημειώνει το BBC.

Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθανε σε ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα που την κυνηγούσαν φωτογράφοι στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997. Μιλώντας στην Όπρα για τη νέα σειρά της Apple TV με τίτλο «The Me You Can’t See», ο Χάρι περιέγραψε την περίοδο που ήταν 28 με 32 ετών ως «εφιαλτική για τη ζωή του». Την περίοδο αυτή είχε κρίσεις πανικού και σοβαρό άγχος.

«Κάθε φορά που έβαζα ένα κουστούμι και μια γραβάτα… το να πρέπει να ανταποκριθώ στον ρόλο… Πριν καν φύγω από το σπίτι με έλουζε ιδρώτας» είπε και πρόσθεσε: «Ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να δοκιμάσω να κάνω πράγματα που με έκαναν να νιώθω λιγότερα από αυτά που ένιωθα».

«Ήταν η μαμά μου, εσείς δεν τη γνωρίσατε καν»

Ο Χάρι εξήγησε πως έπινε μια Παρασκευή ή ένα Σάββατο βράδυ ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχούσε σε κατανάλωση μίας εβδομάδας, «όχι γιατί το απολάμβανα αλλά επειδή προσπαθούσε να καλύψω κάτι».

Οι εικόνες του πρίγκιπα Χάρι να περπατά πίσω από το φέρετρο της μητέρας του στην κηδεία της, μαζί με τον αδερφό, τον πατέρα, τον θείο και τον παππού του, είχαν προκαλέσει συγκίνηση. «Για εμένα εκείνο που θυμάμαι περισσότερα ήταν ο ήχος από τα άλογα», είπε. «Ήταν λες και ήμουν έξω από το σώμα μου και απλώς περπατούσα, κάνοντας αυτό που περίμεναν από εμένα. Δείχνοντας το ένα δέκατο του συναισθήματος που έδειχναν όλοι οι άλλοι: ήταν η μαμά μου, εσείς δεν τη γνωρίσατε καν».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν έδωσαν συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ για τη ζωή τους στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και την επίπτωση που είχε αυτή η εμπειρία την ψυχική τους υγεία.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ένα podcast, ο Χάρι δήλωσε αποφασισμένος να σπάσει τον κύκλο του πόνου που προκαλεί ο τρόπος που μεγάλωσε και αποκάλυψε πως έχει κάνει θεραπεία.

Σύμφωνα με τον δούκα του Σάσεξ, μέλη της οικογένειας του είχαν πει: «παίξε απλώς το παιχνίδι και η ζωή σου θα είναι πολύ πιο εύκολη. Έχω όμως μέσα μου πολλά από τη μαμά μου. Αισθάνομαι σαν να είμαι έξω από ένα σύστημα, αλλά είμαι ακόμα κολλημένος εκεί. Ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείς είναι να ξεφύγεις και να πεις την αλήθεια».