Ένας 57χρονος έχασε τη ζωή του στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, η οποία έχει πληγεί, από χθες, από έντονο κύμα κακοκαιρίας, με συνεχή βροχόπτωση και πλημμύρες.

Σε πολλά σημεία της πόλης οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό και η άσφαλτος άνοιξε, δημιουργώντας τεράστιους «κρατήρες».

Στο μεταξύ, ο δήμος της Γένοβας ζήτησε από όσους πολίτες μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ως εθελοντές, ερχόμενοι άμεσα σε επαφή με τους υπεύθυνους οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μετά από μια διακοπή λίγων ωρών, στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας ξανάρχισε να βρέχει, ενώ ξεκινούν οι προσπάθειες για να μετακινηθούν αμέτρητα στοιβαγμένα αυτοκίνητα και να καθαρίσουν οι δρόμοι από την λάσπη.

Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος και πολλοί κάτοικοι στις μαρτυρίες τους, θα πρέπει να αναζητηθούν συγκεκριμένες ευθύνες, αφού κανένας δεν είχε ειδοποιήσει τους πολίτες ότι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τέτοιες ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες.

Το 2011 στην Γένοβα ασταμάτητη βροχόπτωση είχε προκαλέσει και πάλι πλημμύρες, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρών.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.