Τους αγαπημένους τους που φιλοξενούνται σε γηροκομεία θα μπορούν να επισκεφθούν και πάλι οι Ιταλοί, καθώς έπειτα από μήνες απαγόρευσης ξαναρχίζουν οι επισκέψεις, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Σχεδόν όλοι οι ηλικιωμένοι που ζουν στους οίκους ευγηρίας έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα απαιτείται μια επιπλέον εγγύηση και από τους συγγενείς: θα πρέπει να τους έχει χορηγηθεί το εμβόλιο κατά της covid 19, να έχουν ιαθεί από την covid 19 ή να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ κατά το 48ωρο πριν από την επίσκεψη, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (παραδείγματος χάριν, αν καταγραφεί αύξηση των μολύνσεων) οι διευθυντές των οίκων ευγηρίας θα μπορούν να αποφασίζουν την προσωρινή απαγόρευση των επισκέψεων.

Το συγκεκριμένο μέτρο του Ιταλού υπουργού Υγείας θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 31η Ιουλίου, όταν πρόκειται να γίνει επανεκτίμηση της όλης κατάστασης για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω «χαλάρωση» των προληπτικών μέτρων προστασίας των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό.

(φωτογραφία αρχείου)