Μια γυναίκα από το Ιλινόις των ΗΠΑ καταδικάστηκε για «εκδικητικό πορνό», όταν μοιράστηκε εικόνες με πρόδηλο σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ήταν φωτογραφίες που είχε στείλει άλλη γυναίκα στον αρραβωνιαστικό της.

Η 43χρονη Bethany Austin έστειλε τις γυμνές εικόνες στην οικογένειά της και σε φίλους το 2016, εξηγώντας γιατί ο επικείμενος γάμος ακυρώνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Chicago Tribune, κρίθηκε ένοχη τη Δευτέρα για διαμοιρασμό περιεχομένου σεξουαλικής φύσης χωρίς συναίνεση.

Όταν ανακάλυψε τις φωτογραφίες, η Austin ζούσε με τον εδώ και 7 χρόνια αρραβωνιαστικό της. Το ζευγάρι μοιραζόταν τον ίδιο Apple iCloud λογαριασμό, κι έτσι είδε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα προκλητικά μηνύματα που έστελνε η άλλη γυναίκα στον σύντροφό της.

Το ζευγάρι χώρισε και ο γάμος τους δεν έγινε ποτέ. Η Austin κατέθεσε ότι αναγκάστηκε να στείλει το επίμαχο υλικό σε οικείους και φίλους γιατί ο αρραβωνιαστικός την έλεγε «τρελή» που ήθελε να ακυρώσει τον γάμο τους.

«Αποφάσισα να πω στον κόσμο την αλήθεια», κατέθεσε την Παρασκευή, «ήθελα να ξέρουν πώς δεν ήμουν τρελή». Τους έστειλε ένα 4σελιδο γράμμα, που περιείχε και μερικές από τις άσεμνες εικόνες.

Η άλλη γυναίκα κατέθεσε ωστόσο μήνυση εναντίον της, λέγοντας πως το ερωτικό περιεχόμενο ήταν ιδιωτικό και προοριζόταν αποκλειστικά για τον εραστή της.

Ο ανώτατος δικαστής Michael Coppedge συμφώνησε με την ενάγουσα: «Είναι λάθος» δήλωσε να αποκαλύπτεις το γυμνό σώμα κάποιου παρά τη θέλησή του.

Η Austin είχε αθωωθεί πρωτόδικα και πλέον αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή φυλάκισης 3 ετών…