Ο Χάρι έγραψε στον πατέρα του ένα «βαθιά προσωπικό γράμμα» πριν από την κηδεία του παππού του, με το οποίο υποσχέθηκε πως θα σεβαστεί τον θεσμό της βασιλείας.

Ο 36χρονος δούκας του Σάσεξ απευθύνθηκε γραπτά στον μπαμπά του, μετά τον πάτο που έπιασε η σχέση τους εξαιτίας της αποκαλυπτικής συνέντευξης που έδωσαν Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο μήνα.

Η απόφαση του Χάρι να γράψει στον Κάρολο ήρθε μετά τις κατηγορίες ότι ο πατέρας του δεν σήκωνε το τηλέφωνο.

Ο Κάρολος παραμένει ωστόσο «πολύ πληγωμένος» από τη μοιραία συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε με τον Φίλιππο στο νοσοκομείο.

Στο γράμμα του, ο γιος «επισημαίνει τους λόγους που τον έκαναν να εγκαταλείψει» τη θέση του στο παλάτι και να φύγει για την Καλιφόρνια. Αυτό αποκαλύπτουν πηγές στην εφημερίδα The Mirror, πως ο Χάρι έγραψε το σημείωμα πριν τον ερχομό του στην Αγγλία, καθώς δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Κάρολο.

Βασιλική πηγή είπε στην εφημερίδα: «Έγραψε ένα βαθιά προσωπικό γράμμα στον μπαμπά του, προσπαθώντας να φτιάξουν τα πράγματα, αλλά οι εντάσεις συνεχίζουν ακόμα να υφίστανται και η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με τον τρόπο που έλπιζε»…