O Μichio Kaku είναι ένας σταρ καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο City College της Νέας Υόρκης, ένας άνθρωπος που προσπαθεί να εκλαϊκεύσει την επιστήμη του για να γίνεται κατανοητή από τον πολύ κόσμο.

Με μπόλικα μπεστ σέλερ βιβλία στο ενεργητικό του, ο Kaku ξαναχτύπησε με το «The God Equation», όπου εξηγεί απλά και κατανοητά τη γενική θεωρία της σχετικότητας και την κβαντομηχανική, θέλοντας να αναπτύξει μια συνεκτική «θεωρία των πάντων» για τη φύση του Διαστήματος.

Ο καθηγητής έδωσε μια συνέντευξη στον Guardian, όπου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων αν πιστεύει πως μέσα στον αιώνα θα έχουμε κάποια επαφή με εξωγήινο πολιτισμό.

«Σύντομα θα έχουμε το τηλεσκόπιο Webb σε τροχιά και θα μπορούμε να κοιτάξουμε σε χιλιάδες πλανήτες. Γι’ αυτό και πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι αρκετά αυξημένες να έρθουμε σε επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό. Υπάρχουν συνάδελφοί μου που πιστεύουν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε. Εγώ πιστεύω πως αυτό είναι απαίσια ιδέα».

Γιατί; «Όλοι ξέρουμε τι συνέβη στον Μοντεζούμα όταν συναντήθηκε με τον Κορτές στο Μεξικό αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι φιλικοί, αλλά δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτό. Θεωρώ λοιπόν πως θα έρθουμε σε επαφή, αλλά πρέπει να το κάνουμε πολύ προσεκτικά».