Περισσότερη αυτονομία στη Σκωτία με «όχι» στο δημοψήφισμα

Προβάδισμα στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας δίνει νέα δημοσκόπηση


ΚΟΣΜΟΣ
13:27
07/09/2014
Περισσότερη αυτονομία στη Σκωτία με «όχι» στο δημοψήφισμα
loading

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκωτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκωτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Οι δηλώσεις του Όσμπορν έγιναν στην τηλεόραση του BBC αφού έγινε γνωστό ότι μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Τάιμς δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας, 11 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

«Θα δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες ένα σχέδιο δράσης για την παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στη Σκωτία, περισσότερης αυτονομίας στη φορολογία, σε θέματα δαπανών, περισσότερη (...) εξουσία στο σύστημα πρόνοιας (...) που θα τεθεί σε ισχύ εάν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα», είπε ο υπουργός.

Ο Όσμπορν σημείωσε ότι για το σχέδιο αυτό έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη και των τριών μεγάλων κομμάτων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει