Για την πολύκροτη απιστία του θα μιλήσει ο Χάντερ Μπάιντεν στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί στις αρχές Απριλίου, για το τι ακριβώς συνέβη όταν βρήκε η γυναίκα του τα ύποπτα γραπτά μηνύματα στο iPad του και την έπεισαν πως ο καλός της διατηρούσε παράνομη εξωσυζυγική σχέση με τη νύφη του Hallie Biden, τη χήρα του νεκρού αδερφού του Μπο.

«Beautiful Things» τιτλοφορείται το βιβλίο με τις αποκαλύψεις, εκεί όπου ο γιος Μπάιντεν μιλά για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε την Kathleen Biden, πρώην σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών του, να τον χωρίσει.

Μια πρόγευση του βιβλίου έδωσε στην εφημερίδα Sun πηγή της εκδοτικής εταιρίας: «Το βιβλίο παραδέχεται πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την Kathleen», δήλωσε η πηγή, «προσπαθούσε για χρόνια να τον βοηθήσει να νικήσει τον εθισμό του στην κοκαΐνη και το ποτό. Όταν ανακάλυψε όμως ότι κοιμόταν με τη γυναίκα του αδερφού του, είπε πως ο άνθρωπος ήταν ψυχοπαθής».

Το παράνομο ειδύλλιο έγινε γνωστό τον Μάρτιο του 2017, όταν τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Νέας Υόρκης μίλησαν για τη σχέση των Χάντερ και Hallie που έφερε το διαζύγιο.

Ο παράνομος δεσμός τους ερχόταν μάλιστα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά τον θάνατο του εισαγγελέα Μπο Μπάιντεν από καρκίνο του εγκεφάλου.

Ο πατέρας Μπάιντεν δεν γνώριζε τίποτα για τον εξωσυζυγικό δεσμό, τον πληροφορήθηκε από τον Τύπο. Ο Χάντερ αποκάλυψε μάλιστα στο περιοδικό New Yorker το 2019 πως παρακάλεσε τον πατέρα του να δώσει δημοσίως τη συγκατάθεσή του για τη σχέση του με τη Hallie.

«Είμαστε τυχεροί που οι Χάντερ και Hallie βρήκαν ο ένας τον άλλο, όσο προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τις ζωές τους μετά από τέτοια λύπη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν, «έχουν την πλήρη υποστήριξη και τη δική μου και της γυναίκας μου και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτούς».

Η 272 σελίδων αυτοβιογραφία του Χάντερ κυκλοφορεί στις 6 Απριλίου και γράφει πως το ειδύλλιο με τη χήρα του αδερφού του ξεκίνησε «όσο παλεύαμε αμφότεροι για την αγάπη που είχαμε χάσει και οι δύο», σύμφωνα με τον Guardian που εξασφάλισε ένα αντίτυπο.

Το διαζύγιο του Μπάιντεν οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017. Χάντερ και Hallie έζησαν μαζί για ένα διάστημα στο Μέριλαντ, πριν χωρίσουν τελικά και μετακομίσει εκείνη στο Λος Άντζελες.

Ο Χάντερ ξαναπαντρεύτηκε και παραμένει στο πλευρό της νέας του συζύγου Melissa Cohen, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Μπο