Θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα σχόλιο που δεν αρμόζει σε έναν πρόεδρο, αναφερόμενος στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είπε πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του είναι «φονιάς».

Ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τον Πούτιν, κάνοντας λόγο για απαράδεκτα σχόλια από τον Μπάιντεν.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην απάντηση του ρώσου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς την «έξοχη», όπως μεταδίδει το Sputnik.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες», σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Όσο για τη δήλωση που έκανε ο αμερικανός συνάδελφός μου, είμαστε πραγματικά, όπως είπε, προσωπικοί γνωστοί. Τι να του απαντήσω; Θα του έλεγα: μείνε υγιής! Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν συμπλήρωσε ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί έντιμοι και σωστοί άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σε αυτούς. Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν σχέσεις με την Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσιγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια.

Σημειώνεται πως η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ άλλα ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει από τότε που ο δεύτερος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.