Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενός ασθενούς, ο οποίος εισήχθη σε νοσοκομείο στο Τορόντο του Καναδά, αφού είχε εκδηλώσει συμπτώματα του ιού Έμπολα, θα ανακοινωθούν εντός 24 ωρών, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας του Οντάριο.

Δείγματα προς εξέταση έχουν σταλεί στο Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας στο Γουίνιπεγκ. Ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Νιγηρία και πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στον Καναδά.

«Ο ασθενής βρίσκεται επί του παρόντος σε απομόνωση και υποβάλλεται σε θεραπείες για τον πυρετό και άλλα συμπτώματα γρίπης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. «Το μέτρο αυτό ελήφθη προληπτικά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται εντός των επόμενων 24 ωρών».

Το ξέσπασμα της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα σε χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι το χειρότερο που έχει καταγράψει ποτέ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ έχει κηρυχθεί διεθνής κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία αφού ο ιός εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να εξαπλώνεται για μήνες.

Το Σάββατο η Γουινέα έκλεισε τα σύνορά της με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους.