Οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τα όπλα και τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, την Αρμπίλ, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια διαγγέλματος τους. Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην ιρακινή κυβέρνηση και στις κουρδικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τόσο ο Ομπάμα όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη οι ηγέτες της Βρετανίας και της Γαλλίας συμφώνησαν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους ιρακινούς πολίτες.

Χθες, αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών ύστερα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν δράση για να αποφευχθεί “γενοκτονία”.

Κούρδοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι κατά τους σημερινούς βομβαρδισμούς εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 αντάρτες και τραυματίστηκαν 55.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την περιοχή Καζάρ, που βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης και του Αρμπίλ.