Μία παμπ στην Ιρλανδία, που έκλεισε λόγω της καραντίνας, υποδέχεται εδώ και μερικά 24ωρα κάποιους πολύ διαφορετικούς «πελάτες» καθώς μετατράπηκε σε κτηνιατρείο για άγρια ζώα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, το εσωτερικό της παμπ Tara Na Ri στην κομητεία Μιθ, βορειοδυτικά του Δουβλίνου, μπορεί να είναι πλέον έρημο, όμως τα βοηθητικά της κτίσματα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομείο για ζωάκια.

Ο ιδιοκτήτης της, Τζέιμς Μακάρθι, διέθεσε τις αποθήκες της παμπ σε μια φιλοζωική οργάνωση για να περιθάλπει την πανίδα της περιοχής.

Ήδη, τρεις κύκνοι, μια αλεπού και μια καρακάξα δέχονται τις ιατρικές φροντίδες καθώς το κτηνιατρείο άνοιξε την περασμένη Παρασκευή.

«Προετοιμαζόμαστε για την εποχή του χρόνου που έχουμε την περισσότερη δουλειά. Θα έχουμε πολλούς νεοσσούς, μικρά αλεπούδων και θα μας κρατήσουν απασχολημένους τους επόμενους έξι μήνες», εξήγησε ο Ντάν Ντόναχερ από την οργάνωση.

Από την πλευρά της, η Αϊόφ ΜακΠάρτλιν, επίσης στέλεχος της οργάνωσης, υπογράμμισε ότι οι ντόπιοι «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό αυτό το πρότζεκτ και βοήθησαν εθελοντικά στην ανακαίνιση των βοηθητικών κτισμάτων.