Τη σημασία της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμανε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την οικονομία Βάλντις Ντομπρόβσκις, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Γέλεν «έδωσε έμφαση στη σημασία της υπερατλαντικής σύμπραξης, επικοινωνώντας την πρόθεσή της για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ σε σημαντικές οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης, της λήξης εξάπλωσης της πανδημίας, της υποστήριξης δυναμικής οικονομικής ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο, της καταπολέμησης της ανισότητας των εισοδημάτων, αλλά και της δυναμικής αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Η ίδια δεσμεύτηκε για την επιστροφή των ΗΠΑ σε συζητήσεις για τη διεθνή φορολογία, ώστε να τεθεί το σωστό χρονικό πλαίσιο για μία διεθνή συμφωνία, αλλά και για την αναζήτηση λύσεων σε σημαντικά διμερή εμπορικά ζητήματα, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.