«Είναι εξαντλητική, η φυλακή, δεν μπορείτε να το γνωρίζετε»: Μόλις αποφυλακίστηκε, η Γερμανο-Ρωσίδα ψεύτικη κληρονόμος Άννα Σόροκιν, που καταδικάστηκε το 2019 επειδή έκλεψε περίπου 275.000 δολάρια από τράπεζες, ξενοδοχεία και φίλους, επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τριαντάχρονη ανήρτησε το παραπάνω μήνυμα στο Instagram χθες το πρωί, το οποίο συνόδευε με μια φωτογραφία της. Να κάθεται στο κρεβάτι, φορώντας μαύρα γυαλιά, πιστή στην εκκεντρική προσωπικότητα που υποδυόταν κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Απρίλιο του 2019.

Τότε, δέχθηκε την επίπληξη του δικαστή επειδή παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να επιλέξει μεταξύ των ρούχων των διάσημων σχεδιαστών που διέθετε για τη δίκη της.

Γερμανικής υπηκοότητας, η Άννα Σόροκιν, γνωστή επίσης με το όνομα Άννα Ντέλβι, αποφυλακίστηκε χθες, έπειτα από κάθειρξη τριών ετών, αρχικά στη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη, κατόπιν στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές.

Αν και είχε επισήμως καταδικαστεί, τον Μάιο του 2019, σε ποινή κάθειρξης «4-12 ετών», «δεν επωφελήθηκε από καμία ευνοϊκή μεταχείριση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της Όντρεϊ Τόμας.

Όπως γράφει η New York Post, η αποφυλάκισή της εγκρίθηκε από μια επιτροπή ενώπιον της οποίας η ίδια δήλωσε ότι «ντρέπεται» για τα εγκλήματά της.

Η δικηγόρος της δεν διευκρίνισε εάν η Άννα Σόροκιν θα απελαθεί στη Γερμανία, όπως μεταδίδουν ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ.

Χάρη στα καλοσχεδιασμένα ψέματά της και μια εκπληκτική αυτοπεποίθηση, η νεαρή γυναίκα, που παρουσιαζόταν ως Γερμανίδα κληρονόμος με μια περιουσία άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε καταφέρει να πάρει δάνεια δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από διάφορες τράπεζες.

Το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου του 2016 και Αυγούστου του 2017, κατάφερε να ταξιδεύει δωρεάν με ιδιωτικό αεροσκάφος, να ζει για μήνες σε πολυτελή ξενοδοχεία του Μανχάταν, χωρίς να πληρώνει το παραμικρό, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης, οι οποίοι υπολόγισαν ότι έκλεψε συνολικά 275.000 δολάρια.

Κόρη ενός Ρώσου οδηγού, που είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία, η νεαρή γυναίκα προσπάθησε, επίσης, να πάρει ένα δάνειο ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων για να ανοίξει ένα ιδιωτικό κλαμπ στο Μανχάταν, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Η απίστευτη ιστορία της προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον: υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το τηλεοπτικό δίκτυο HBO, ενώ η διάσημη παραγωγός Σόντα Ράιμς (“Grey’s Anatomy”, “Scandal”) απέκτησε τα δικαιώματα για να κάνει μια σειρά για εκείνη. Με τίτλο “Inventing Anna” και την Τζούλια Γκάρνερ στο ρόλο της Άννας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Insider, η Άννα Σόροκιν έλαβε 320.000 δολάρια από το Netflix, τα οποία γρήγορα ξόδεψε σε έξοδα δικηγόρων, πρόστιμα και αποζημιώσεις.