«Είμαστε γυναίκες της πίστης και της ελπίδας. Ευχόμαστε στο Θεό οι ηγέτες της χώρας μας να τηρήσουν την υπόσχεσή τους, διαφορετικά θα θριαμβεύσει η Εκκλησία, η Μαδρίτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα. Η εκκλησία μας ζητά να κρατήσουμε τις ελπίδες μας και πιστεύει όπως και η ισπανική πρεσβεία εδώ ότι θα απελευθερωθούν, αλλά κανείς δεν μας λέει πότε η κυβέρνηση τηρεί στάση αινιγματική , δήλωσε η Λάουρα Πόλαν επικεφαλής του κινήματος «Γυναίκες με τα λευκά».

Την απελευθέρωσή τους ζήτησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δώσει διορία έως το Δεκέμβριο οπότε και θα αποφασίσει την χαλάρωση ή μη της σκληρής πολιτικής της έναντι της Κούβας.

Οι «Γυναίκες με τα λευκά», σύζυγοι πολιτικών κρατουμένων στην Κούβα, δήλωσαν την Κυριακή ότι πάντα ελπίζουν πως η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο θα σεβαστεί την υπόσχεσή της και θα απελευθερώσει τους τελευταίους 13 αντικαθεστωτικούς κρατούμενους μιας ομάδας 52 κρατουμένων, με τη λήξη της προθεσμίας των τεσσάρων μηνών που ανακοινώθηκαν από την Καθολική Εκκλησία.