Τελείωσε η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ από αντάρτες Ταλιμπάν και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, έγινε γνωστό από αφγανούς αξιωματούχους.

«Η επίθεση τελείωσε και η ζώνη απελευθερώθηκε από τους αντάρτες και όλοι οι επιτιθέμενοι που είχαν οχυρωθεί σ’ ένα υπό κατασκευήν κτίριο σκοτώθηκαν», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εγκληματολογικής αστυνομίας της Καμπούλ Γκιούλ Αγά Χασίμι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την ασφάλεια στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι διευκρίνισε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως οι τέσσερις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με έναν άλλο αφγανό αξιωματούχο, η επίθεση είχε στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου σταθμεύουν τα ελικόπτερα της αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση αυτή μέσω του εκπροσώπου τους, του Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ. Η αυστηρά φρουρούμενη ζώνη του αεροδρομιου της Καμπούλ έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων των ανταρτών.

Στις 3 Ιουλίου, τρεις ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Ωστόσο είχαν υποστεί ζημιές πολλά ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.