Ένας επικεφαλής της πυροσβεστικής της Φλόριντα, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έκλεψε εμβόλια του κορονοϊού, παραδόθηκε στις Αρχές, αναφέρει η New York Post.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο Πολκ Κάουντι, Αντονι Νταμιάνο, συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία της «παραποίησης επίσημου εγγράφου» και της «κλοπής», σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη του Πολκ Κάουντι.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν ένας πρώην νοσηλευτής στην πυροσβεστική υπηρεσία, ο Τζόσουα Κολόν, συνελήφθη για την απώλεια τριών φιαλιδίων του εμβολίου Moderna.

Ο Κολόν είπε στις αρχές ότι ο 55χρονος αρχηγός του ζήτησε να κλέψει τις δόσεις του εμβολίου για τη μητέρα του.

Ισχυρίστηκε ότι αρχικά αρνήθηκε να βοηθήσει, αλλά ο Νταμιάνο απείλησε να τον αναφέρει για κλοπή και παράνομη πώληση εμβολίων.

Την επόμενη μέρα, ο Κολόν άφησε τρεις δόσεις του εμβολίου μέσα σε ψυγείο της υπηρεσίας και ο Νταμιάνο τον διέταξε να κάνει ένα «μεσημεριανό διάλειμμα», ανέφεραν οι Αρχές. Όταν επέστρεψε, οι τρεις δόσεις έλειπαν από το ψυγείο.

«Ο Κόλον ενημέρωσε ότι δεν αναρωτήθηκε για την απουσία των δόσεων του εμβολίου, ωστόσο θεωρήθηκε αμέσως ύποπτος», λέει η δήλωση του εισαγγελέα.

Ο 55χρονος της ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια ήταν για τη μαμά του, η οποία είναι ηλικιωμένη και άρρωστη, ανέφερε η εφημερίδα Orlando Sentinel.

Οι Αρχές πήραν επίσης συνέντευξη από τη μητέρα του Νταμιάνο, η οποία τους είπε ότι ο γιος της τής είπε ότι όντως «περίμενε από έναν άντρα να της φέρει το εμβόλιο».

Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι «δεν έλαβε ποτέ το εμβόλιο από κανέναν».