Ο Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο επιβαίνοντας στο Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών.

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα «πολλά επιτεύγματά» του στην αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι η Μελάνια «αγαπά τον αμερικανικό λαό».

Το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να παραλάβει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Καθώς ολοκληρώνω τη θητεία μου ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στέκομαι απέναντί σας πραγματικά υπερήφανος από το τι καταφέραμε μαζί. Κάναμε όσα ήρθαμε να κάνουμε- και πολλά περισσότερα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους Αμερικανούς «να προσευχηθούν» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, ενώ ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

Δηλώνοντας υπερήφανος για τη «σκληρή» στάση του απέναντι στην Κίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει: «Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν ενώ δηλώνει επίσης ότι «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα.

Από την πλευρά της η Μελάνια Τραμπα ανέφερε: «Το να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Θα είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Και ο Θεός να ευλογεί αυτό το όμορφο έθνος. Ευχαριστώ».