Είναι το σπίτι των ονείρων πολλών… Ένα εκπληκτικό και πολυτελέστατο αρχοντικό του 19ου αιώνα που δεσπόζει στο Στάφορντοσαïρ σε έκταση 1.500 στρεμμάτων έκανε δικό του ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Φασουάζ Αλ Χασάουι έναντι του ποσού των 5.023.000 ευρώ.

Ο εκατομμυριούχος Χασάουι… σκόραρε και απέκτησε την έπαυλη «Ντάνστον Χολ» που θα ήθελαν πολλοί και σε καλή τιμή –απ’ ότι λέγεται- καθώς είχε πέσει περί το 1.255.000 ευρώ επειδή ήταν για περίπου ένα χρόνο στην αγορά προς πώληση. Ο ιδιοκτήτης της νότιγχαμ σκοπεύει να τη χρησιμοποιεί μόνο για μερικούς μήνες το χρόνο. Δεν την προορίζει για κύρια κατοικία, αλλά για εξοχικό, παρά την πολυτέλεια που την περιβάλλει.

Το τεράστιο πέτρινο σπίτι διαθέτει 12 δωμάτια, επιπλωμένα, μεγάλους πολυελαίους, κλασσικές ζωφόρους, γλυπτά, ρωμαϊκά μάρμαρα, μια τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει γεύμα ή δείπνο για 20 άτομα, γήπεδο του κρίκετ, κήπους, λίμνη και απέραντες εκτάσεις. Το μεγάλο χολ του σπιτιού φιλοξενεί ένα γλυπτό του μυθικού Κέρβερου –του σκύλου με τα τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Κάτω Κόσμου- από ρωμαϊκό μάρμαρο, το οποίο λέγεται ότι βρέθηκε σε μια περιοχή κοντά στη Ρώμη. Παρόλα αυτά, ο 45χρονος πολυεκατομμυριούχος από το Κουβέιτ το μεγαλύτερο μέρος του έτους θα το περνά στην πατρίδα του.

Το σπίτι, που σε ταξιδεύει πίσω στο 1145 ανήκε πρώτα στον Κόμη του Ντέρμπι και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Σερ Ρίτσαρντ Αρκράιτ, του ηγέτη της βιομηχανικής επανάστασης, και μετά –το 1851- πέρασε στα χέρια μια άλλης γνωστής βρετανικής οικογένειας, των Χάρντι, οι οποίοι το μετέτρεψαν στο πολυτελές αρχοντικό που είναι σήμερα.

Μαζί με το κύριο μέρος του αρχοντικού, ο Χασάουι θα πάρει επίσης ένα μονόχωρο διαμέρισμα, ένα αγγλικό εξοχικό τριών δωματίων, γραφεία και ένα γκαράζ.