Παρά την άκρως αποτυχημένη αποχώρηση του από την εξουσία, η οποία ομολογουμένως δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ατιμωτική και ταπεινωτική για έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Τραμπ και η οικογένεια του δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για το αν θα μείνουν στο… δρόμο μόλις περάσουν το κατώφλι του Λευκού Οίκου στις 20 Ιανουαρίου.

Ο πληθωρικός αυτός τύπος έχει καταφέρει να αποκτήσει διάφορες κατοικίες ανά τη χώρα, έχοντας στη διάθεσή του αρκετές επιλογές για το πού θα μείνει και πάλι ως… κοινός θνητός. Ένα ρετιρέ παλάτι με χρυσό 24 καρατίων και διαμάντια, κτήμα με πισίνες και ένα οινοποιείο με απέραντες εκτάσεις είναι κάποιες, μόνο, από τις επιλογές που έχει. Εκτός κι αν δεν του κάνει καμία και προβεί σε μια νέα αγορά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, για ακόμη μία φορά.

Πύργος Τραμπ, Νέα Υόρκη

Πριν μετακομίσουν στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ με τη Μελάνια και τον Μπάρον ζούσαν σε ένα υπερπολυτελές ρετιρέ στην 5η Λεωφόφο στη Νέα Υόρκη. Εκεί, στο ψηλότερο σημείο του περίφημου Πύργου Τραμπ ο Μπάρον διέθετε τον δικό του όροφο στο τριώροφο διαμέρισμα της οικογένειας, το οποίο συνολικά άγγιζε περισσότερα από 1.000 τ.μ., με την αξία του να εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 54 εκατομμύρια δολάρια. Ο 58 ορόφων πύργος ολοκληρώθηκε το 1984 και οι εσωτερικοί του χώροι με το χρυσό 24 καρατίων διαμορφώθηκαν σύμφωνα με το Παλάτι των Βερσαλλιών. Το πολυτελές σπίτι της οικογένειας διαθέτει, επίσης, τοιχογραφίες με θέμα την ελληνική μυθολογία, μαρμάρινο τζάκι και άπλετη θέα στο Central Park. Η εξωτερική του πόρτα, μάλιστα, είναι διακοσμημένη με διαμάντια!

Mar-a-Lago, Φλόριντα

Το κτήμα του Τραμπ στο ηλιόλουστο Παλμ Μπιτς είναι ακόμη μεγαλύτερο από το κύριο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, με 58 υπνοδωμάτια, 33 μπάνια και 12 τζάκια. Κατασκευάστηκε από τον Marjorie Merriweather Post το 1927 και αγοράστηκε από τον Τραμπ για 5 εκατομμύρια δολάρια το 1985, αλλά πιστεύεται ότι αξίζει πολύ περισσότερο. Η ιδιοκτησία των 7 στρεμμάτων περιβάλλεται από όμορφα διαμορφωμένους κήπους και διαθέτει πολλές πισίνες. Λειτουργεί, επίσης, ως prive club, όπου η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 200.000 δολάρια.

Γκολφ Club, Νιου Τζέρσεϊ

Ενώ o Τραμπ διαθέτει διάφορες ιδιοκτησίες με γήπεδα γκολφ σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτό στο Νιου Τζέρσεϊ είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθώς η κόρη του Ιβάνκα παντρεύτηκε εδώ το 2009 το σύζυγό της. Το ζευγάρι κατέχει ακόμη και ένα εξοχικό σπίτι στο τμήμα της ιδιοκτησίας, η οποία λειτουργεί και ως ιδιωτική λέσχη μελών. Πρόκειται για την κατοικία του Bedminster Township, όπου οι Τραμπ περνάνε αρκετό χρόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Seven Springs, Μπέντφορντ, Νέα Υόρκη

Όταν οι Τραμπ θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη, έχουν μια κατοικία 15 υπνοδωματίων με μπόουλινγκ -ένα από τα συνολικά 60 δωμάτια του σπιτιού. Ο Τραμπ αγόρασε το αρχοντικό των 4.500 τ.μ. το 1996 για 7,5 εκατομμύρια δολάρια και πιστεύεται ότι σήμερα αξίζει 24 εκατομμύρια δολάρια.

Οινοποιείο Τραμπ, Βιρτζίνια

Παρόλο που η έκταση των 445 στρεμμάτων του Τραμπ στο Charlottesville, στη Βιρτζίνια, ανήκει στο όνομα του γιου του, ο ίδιος ο Τραμπ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στις ΗΠΑ. Το κεντρικό κτίριο εκτείνεται σε 2.100 τ.μ. και λειτουργεί ως ξενοδοχείο με 45 δωμάτια.